Možnosti vícenásobného imunoznačení biologických preparátů ve skanovacím elektronovém mikroskopu - Martykánová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2011)
V této práci hodnotím Field Emission Scanning Electron Microscope (FESEM), jako vhodný nástroj pro imunolokalizaci buněčných komponent pomocí specifické vazby antigen - protilátka značená koloidním zlatem. Cílem bylo nalézt v literatuře způsoby přípravy preparátů pro imunoznačení, vlastnosti jednotlivých markerů a možnosti jejich využití pro vícenásobné imunoznačení biologických preparátů.
The possibilities of multiple immunolabelling of biological samples in a scanning electron microscope
Keywords: Field Emission Scanning Electron Microscope; imunolokalizace; koloidní zlato; vícenásobné značení; Field Emission Scanning Electron Microscope; immunolocalization; colloidal gold; multiple labelling