Hodnocení žáků při výuce odborných předmětů na stření škole - Mejdrechová, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se věnuje tématu hodnocení žáků při výuce odborných předmětů na střední škole. Práce má teoreticko-empirický charakter. V úvodu se práce zabývá vymezením pojmu hodnocení, typům a funkcím školního hodnocení. Na to průběžně navazují části věnující se metodám a formám hodnocení. Zvláštní pozornost je věnována klasifikaci a slovnímu hodnocení. Práce se též zabývá vymezením sebehodnocení a vrstevnického hodnocení. V empirické části práce je výsledek případové studie, která měla za cíl zjistit, jakým způsobem učitelé žáky hodnotí a jaké metody a formy hodnocení využívají. Případová studie vychází z pozorování výuky odborných předmětů na střední škole záznam pomocí videonahrávek, z dotazníkového šetření mezi učiteli a žáky.
Students´ assessment in the instruction of vocational subjects in secondary school
Keywords: Hodnocení; typy hodnocení; funkce hodnocení; hodnotící proces; metody hodnocení; didaktický test; zkoušky; formy hodnocení; klasifikace; slovní hodnocení; vrstevnické hodnocení; sebehodnocení.; Assessment; types of assessment; functions of assessment; assessment process; methods of assessment; didactic test; exams; forms of assessment; classification; verbal assessment; peer assessment; self assessment.