Analýza kolektivního investování v podmínkách ČR - Bašta, Kristian (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá kolektivním investováním. Cílem je zhodnotit současný stav kolektivního investování v České republice a analyzovat vybrané charakteristiky sledovaného sektoru. Hlavními aspekty probíranými v této práci budou likvidita, nákladovost a zejména výnosnost vybraných produktů. Na základě dostupných informací budou vytvořena portfolia z produktů kolektivního investování pro vybrané věkové a sociální skupiny k zajištění příjmů na stáří nebo kumulaci prostředků pro budoucí investice. Pozornost je věnována vybraným produktům finančních společností na českém trhu. Mezi tyto produkty patří penzijní fondy, investiční životní pojištění a otevřené podílové fondy.
Analysis of the collective investment in the Czech republic
Keywords: Kolektivní investování; penzijní připojištění; investiční životní pojištění; podílový fond; výnosnost; likvidita; Collective investment; supplementary pension; investment life instance; unit trust; rate of profit; liquidity