Vybraná tvorba Daniely Krolupperové ve volnočasové výchově ke čtenářství - Skalníková, Klára (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá využitím vybraných děl soudobé české autorky Daniely Krolupperové ve volnočasové výchově ke čtenářství. Práce je členěna na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části je představen životopis kmenové autorky nakladatelství Albatros, Mladá Fronta a Portál Daniely Krolupperové a její literární tvorba. Dále je popsán autorčin preferovaný literární žánr, cílové skupiny a vybrané metody práce s textem, jež jsou využity v praktické části. V praktické části se také nachází pracovní listy, jejich ověření v praxi a reflexe.
Selected Works of Daniela Krolupperová in Leisure Education for Reading
Keywords: Daniela Krolupperová; literární výchova; děti předškolního věku; děti mladšího školního věku; metodické listy; pracovní listy; Daniela Krolupperová; literary education; children of pre-school age; children of younger school age; methodical sheets; working sheets