Motivace adolescentů ke sportu - Skálová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce je zaměřena na motivaci adolescentů ke sportu. Hlavním cílem práce je zjistit důvody odchodu aktivních adolescentních členů z cheerleadingového klubu. Dalším cílem práce je vytvořit model situace, ve které sportovci začínají o odchodu uvažovat. V teoretické části jsou představeny oblasti adolescence, motivace a cheerleading. Praktická část obsahuje kvalitativní výzkum, kde jsou identifikovány důvody odchodu adolescentů ze soutěžního cheerleadingu a vytvořen model rozhodování. Výzkumu se účastnilo celkem sedm sportovců, kteří v adolescentním věku opustili cheerleadingový klub.
Adolescents´ motivation for sport
Keywords: motivace ke sportu; adolescence; cheerleading; odchod z cheerleadingového klubu; soutěžní sportovní odvětví; motivation for sports; adolescence; cheerleading; leaving the cheerleading club; competitive sports