Využití barevné modifikace Warteggova kresebného testu u dětí s vývojovými poruchami - Samková, Dominika (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá barevnou modifikací Warteggova kresebného testu u dětí s Aspergerovým syndromem. Teoretická část je zaměřena na problematiku dětské kresby, její vývoj a použití v projektivních metodách a v diagnostice. Dále je v teoretické části zobrazena problematika Aspergerova syndromu a jeho diagnostiky. Důležitou součástí je také charakteristika Warteggova kresebného testu. Empirická část je zaměřená na specifické projevy dětí s Aspergerovým syndromem do Warteggova kresebného testu. Bakalářská práce se snažila zjistit, jak se Aspergerův syndrom promítne do Warteggova kresebného testu a zda-lije možné tuto projektivní metodu u tohoto postižení vůbec použít.
The use of color modification of Wartegg drawing test in children with developmental disorders
Keywords: Warteggův kresebný test; Aspergerův syndrom; projektivní kresebné techniky; dětská kresba; Wartegg drawing test; Asperger syndrome; projective drawing techniques; children´s drawing