Studium vlivu plazmového výboje na pH destilované vody - Kobrle, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá zjištěním vlivu atmosférického plazmového zdroje Gliding arc na pH destilované vody za různých parametrů ošetření. Mezi vybrané parametry patří doba ošetření a vzdálenost hladiny destilované vody od trysky. Teoretická část je tvořená rešerší několika vědeckých prací, které se věnují praktickému užití nebo předkládají možné využití Gliding arc v praxi. Praktická část obsahuje zkoumané naměřené veličiny, vytvořené modely a grafy přibližující charakter vlivu ošetření. Závěr obsahuje stručné shrnutí výsledků a vyřčená tvrzení, o jejichž pravdivosti je nutné se dále přesvědčit.
Study of plasma discharge effect on distilled water pH
Keywords: Gliding arc; výboj; plazma; pH vody; teplota; praktické využití; Gliding arc; discharge; plazma; pH water; water temperature; practical use