Negativní vliv stresu na zdraví člověka a následné strategie jeho zvládání - Bradáčová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem této bakalářské práce je stres. V tomto teoretickém přehledu se zabývám nejprve charakteristikou a definicí pojmu stres, rozdělením druhů stresu i stresorů. Popisuji zde jednotlivé fáze, příznaky a projevy stresu. Ve své práci řeším i otázku, zda je stres škodlivý a jak působí na naše zdraví a to především v negativním směru, proto v práci nalezneme i zmínku o nejčastějších onemocnění spojených se stresem. Důležitá část této bakalářské práce je věnována strategiím a postupům, jak zvládat stres, přistupovat k němu a hlavně jak mu předcházet.
The negative effects of stress on human health and the subsequent strategies to cope
Keywords: stres; stresory; příznaky stresu; coping; zdraví a stres; antistresová prevence; stress; stressors; symptoms of stress; coping; health and stress; antistress prevention