Analyzovat blíže kritéria pro vstup ČR do evropského měnového systému a následné změny měnové politiky - Krajícová, Monika (Jihočeská univerzita, 2009)
Analyzovat kritéria pro vstup CR do EMU. Kritérii jsou tzv. Maastrichtská kritéria. Práce se zabývá definicí kritérií a jejich plnění Českou republikou.V závěru se práce věnuje změnami v měnové politice po vstupu do EMU.
Analyze more closely the criteria for entry the Czech republic into the European Monetary System and subsequent changes to monetary policy
Keywords: EU; Maasrichtská kritéria; měnová politika; integrace ČR do EU; European Union; Maastricht criteria; monetary policy; integration the Czech republic into EU