Pověst Armády České republiky - Szendiová, Viera (Jihočeská univerzita, 2010)
Předmětem bakalářské práce ,,Pověst armády České republiky'' je představení armády jako instituce, která je nedílnou součástí společnosti. Jejím hlavním úkolem je zajišťovat bezpečnost a celistvost státu a hájit národní zájmy. Úvodní část je zaměřena na teoretický náhled do problematiky posuzování image, její charakteristiky, hodnocení a vnímání image jako obrazu organizace v očích veřejností. Hlavní část je věnována Armádě České republiky, její pověsti, ukotvení ve společnosti, historii a současnosti.
The reputation of the Armed Forces of the Czech Republic
Keywords: armáda; image; pověst; bezpečnost; společnost; army; image; reputation; security; society