Využití vstupního zařízení XBOX Kinect - Předota, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce je využití vstupních zařízení Xbox Kinect. Teoretická část se zaměřuje na technickou specializaci, vlastnosti, jednotlivé díly a historii tohoto zařízení a jiných pohybových senzorů. Popisuje také způsob získávání dat a jejich zpracování, návrh algoritmů a vývojových diagramů. Praktická část zkoumá vyvíjejí aplikace, která používá tento snímač pohybu jako ovládací zařízení. To znamená, že program kontroluje lidské tělo, vyhodnocuje jeho polohu, identifikuje gesta a dělá příslušnou činnost. Pro vývoj je použito aplikace Visual Studio jako vývojové prostředí, C # jako programovací jazyk, .NET Framework 4.5, Windows Presentation Foundation a Kinect for Windows Software Development Kit 1.8 pro práci s Kinectem.
Utilization of input device XBOX Kinect
Keywords: Kinect; pohybové senzory; sledování lidské postavy; rozpoznání obličeje; pohybové ovládání; Kinect; motion sensors; human body tracking; face recognizing; motion controlling