Keramické marionety v krátké jednoaktové hře - Mášová, Anna (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá výrobou keramických marionet a tvorbou scénáře k jednoaktové hře na téma ekologické etiky o chovu kožešinových zvířat. Bakalářská práce obsahuje teoretickou i praktickou část. Teoretická část seznamuje s vývojem loutkového divadla v Evropě a na našem území. Dále představuje témata ekologická etika a chov kožešinových zvířat. Na závěr teoretické části je přiblížena zoologie zvolených zvířat pro dvě postavy divadelní hry - lišku obecnou a zajíce polního. Praktická část obsahuje postup realizace keramických marionet a uvedení scénáře divadelní hry. Dále je součástí praktické části možné vyzžití jednoaktové hry v výuce na školách.
Ceramic marionettes in one-act play