Sociální rehabilitace klientů Rehabilitačního ústavu Kladruby. - Stöckel, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
Pro svou diplomovou práci jsem si zvolila téma sociální rehabilitace klientů Rehabilitačního ústavu Kladruby. Stanoveným záměrem bylo zjistit, jaké možnosti sociální rehabilitace se zaměřením na pracovní rehabilitaci mají klienti Rehabilitačního ústavu Kladruby a zjistit jejich názory na tuto problematiku. Dále jsem chtěla zjisit, zda se klienti po ústapěšné sociální rehabilitaci v RÚ Kladruby uplatňují na trhu práce, popořípadě vytýčit aspekty, které limitují klienty při návratu na trh práce. K získání potřebných dat jsem zvolila kvalitativní formu aplikace metody dotazování, technikou sběru dat byly polořízené rozhovory s klienty RÚ Kladruby. Z celkového počtu 175 diatgnistikovaných klientů RÚ Kladruby pro účely pracovní rehabilitace se zařadilo na trh práce 9 osob se změněným zdravotním stavem.
SOCIAL REHABILITATION OF CLIENTS KLADRUBY REHABILITATION CENTRE
Keywords: Osoby se zdravotním postižením; pracovní rehabilitace; sociální rehabilitace; trh práce; zaměstnávání; zdravotní postižení.; Persons with disabilities; vocational rehabilitation; social rehabilitation; labor market; employment disability.