Spoluúčast rodičů na vzdělávání v mateřské škole - Kahounová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá současnou participací rodičů na vzdělávání dítěte v mateřské škole. Obsahem teoretické části je charakteristika současné rodiny s předškolními dětmi, vývoj vztahu školy a rodiny, charakteristika současné mateřské školy a spoluúčasti rodičů na vzdělávání dítěte v ní. Je zde vymezeno legislativní zakotvení participace rodiny na vzdělávání v mateřské škole a její zastoupení v různých programech mateřských škol. Praktická část je věnována výzkumnému šetření, které zjišťuje, jakým způsobem rodiče participují na vzdělávání svých dětí ve vybraných mateřských školách v Českých Budějovicích a okolních obcích. Následně je porovnána spoluúčast rodičů v jednotlivých typech mateřských škol ve městě a na vesnicích.
Parents Participation in the Education in Kindergarten
Keywords: Rodina; mateřská škola; předškolní vzdělávání; spolupráce rodiny a školy; participace rodiny na vzdělávání; Family; kindergarten; pre-school education; family participation in education process