Systém pro řízení chytré domácnosti - Scholz, Luděk (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce řeší problematiku chytré domácnosti v nasazení jako opensource systém s kladeným důrazem na nízké pořizovací náklady. V práci jsou sestrojeny tři vlastní zařízení, která jsou nasazena v reálném provozu, a to chytrá hlavice, měřič spotřeby a detektor zatopení sklepa. Práce řeší problematiku vývoje vlastních zařízení s otestováním a porovnáním oproti komerčním zařízením. Mimo jiné řeší práce i komunikaci lokální instalace chytré domácnosti a serveru. V závěru je nastíněno, jakým směrem se dále celý projekt bude vyvíjet
Smarthome control system
Keywords: Chytrá domácnost; wifi; ESP; Opensource; nízkonákladové řešení; vzdálený přístup; Arduino; chytrá hlavice; měření spotřeby; 3D tisk.; Smarthome; wifi; ESP; Opensource; low-budget; remote control; arduino; smart thermostatic valve; power consumption meter; 3D printing.