Vliv hospodářské krize na zahraniční obchod - Zahradil, Jarmil (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce pojednává o příčinách vzniku finanční krize a její přerod do globální hospodářské recese, jejím vlivu na zahraniční obchod. Je sledováno hopodaření vybraného podniku v období 5 let a následně za pomocí vybraných ukazatelů finanční analýzy jsou zhodnoceny případně vlivy a dopady do hospodaření podniku.
Influence of global crisis to foreign trade business
Keywords: Finanční krize; hospodářská krize; zahraniční obchod; globalizace; bilance; finanční analýza; Financial crisis; economic crisis; foreign trade business; globalization; foreign trade balance; financial assessment