Ovládání solární elektrárny pomocí mikropočítače Raspberry Pi - Stropek, Martin (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem práce je vytvoření funkčního řídícího systému pro ovládání otočných fotovoltaických panelů pomocí jednodeskového počítače Raspberry Pi. Hlavním úkolem řídícího systému je natáčení panelu směrem ke slunci na základě času. Nedílnou součástí práce je vytvoření zmenšeného modelu otočného solárního panelu, na kterém bude odzkoušena a demonstrována funkčnost systému. Dále práce obsahuje jednoduchou webovou aplikaci pro monitorování výroby elektrické energie.
Control of solar power station using Raspberry Pi
Keywords: Raspberry Pi; solární energie; fotovoltaické panely; sledování slunce; Python; Raspbian; Raspberry Pi; solar energy; photovoltaic panels; solar tracking; Python; Raspbian