Osobnost manažera a manažerské techniky - Hajdušek, Kamil (Jihočeská univerzita, 2019)
Ve své bakalářské práci se zabývám tématem osobnosti manažera a manažerskými technikami. Práce je členěna do části teoretické a části empirické. V teoretické části jsou nejprve definovány základní pojmy management a manažer. Další kapitola teoretické části předkládá manažera jako jednotlivce a rozebírá typologii jeho osobnosti na základě osobnostního testu MBTI. Závěr teoretické části pojednává o možnostech manažerského rozvoje, tj. jakým způsobem lze zlepšit výkon manažerů na jejich současných pozicích a jak je lze optimálním způsobem připravit na vyšší funkce, které jsou spojené s vyšší mírou zodpovědnosti.
Manager Personality and Managerial Techniques
Keywords: management; manažer; manažerský rozvoj; manažerské techniky; osobnostní test MBTI; management; manager; managerial development; managerial techniques; personality test MBTI