Vliv zemědělského hospodaření na ekosystémové služby krajiny využívané v agroekosystémech - Vyskočilová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2014)
Ekosystémové služby mají pro člověka význam, který si často neuvědomuje, a ohrožuje jejich fungování nešetrnými zásahy. Ve své práci jsem se zaměřila na ekosystémové služby poskytované agroekosystémy, na význam krajiny a biodiverzity na poskytování těchto služeb, a na to, jak jsou tyto služby ovlivňovány zemědělským hospodařením a jaká jsou možná legislativní a agrotechnická opatření k jejich udržitelnému využívání. Bakalářská práce byla zpracována formou literární rešerše za použití literatury.
The impact of the agriculture on the ecosystem services of the landscape beneficial for the agroecosystems
Keywords: ekosystémové služby; agroekosystém; krajina; biodiverzita; ecosystem services; agroecosystem; landscape; biodiversity