Study of the Role of mutations L39Q, L49Q, and N78T of Casein Kinase I epsilon in Breast Cancer Using Drosophila Melanogaster as a Model Organism - Kubala, Eugen (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve vzorcích nádoru prsu bylo nalezeno několik somatických mutací genu Casein kinase I epsilon. Vzhledem k tomu, že genom Drosophily obsahuje homolog tohoto genu - discs overgrown locus, který, pokud je mutován, vede k hyperplastickému přemnožení imaginalních disků křídla - snažil jsem se získat jedince, který by nesl jednu z pozorovaných mutací CKI? ve svém genomu.
Study of the Role of mutations L39Q, L49Q, and N78T of Casein Kinase I epsilon in Breast Cancer Using Drosophila Melanogaster as a Model Organism