Implementace protokolu NCIP do informačního systému - Šimeček, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se snaží popsat možnost implementace protokolu NISO Circulation Inter-change Protocol. V teoretické části bude zmíněna jeho historie, struktura a důležitost pro-tokolu. Dále zde bude zmíněn značkovací jazyk XML a protokol HTTP. V praktické části bude vytvořena aplikace v jazyce C# komunikující pomocí protokolu NCIP. O zpraco-vání XML se postará třída XmlSerializer. Pro testování bude využita a upravena aplikace NCIP V2 Dummy Responder, která využívá XC NCIP Toolkit v jazyce Java.
Implementation of protocol NCIP to information system
Keywords: C#; Java; NCIP; XmlSerializer; XML; C#; Java; NCIP; XmlSerializer; XML