Rozvoj tvořivosti a kreativity u dětí mladšího školního věku výtvarné aktivity "Znáš své rodné město?" - Beránek, Václav (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá volným časem dětí mladšího školního věku v rámci školní družiny. Výtvarné aktivity s názvem "Znáš své rodné město?" zpracovávají různými výtvarnými technikami objekty z Českého Krumlova, které děti rozpoznávají na základě úvodní motivace a následně je vytváří. Hlavním cílem je rozvíjet tvořivost dětí a rozšířit jim znalosti o rodném městě.
Development of creativity and creative talent of children at primary school age the art activities "Do you know your hometown?"
Keywords: volný čas; školní družina; mladší školní věk; výtvarná tvorba; tvořivost; kreativita; motivace; výtvarné techniky; město Český Krumlov; leisure time; youth center; primary school age; creative talent; creativity; motivation; art techniques; town of Czech Krumlov