Struktura úspor českých domácností, jejich vývoj a komparace s vybranými zeměmi EU. - Sudová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce ukazuje ucelený přehled možností a variant, kam dnes mohou domácnosti ukládat své úspory. V práci nalezneme analýzu a zhodnocení úspor českých domácností a následné po-rovnání s vybranými zeměmi EU. Porovnávána jsou data jednotlivých států a komparace jak českých, tak vybraných evropských domácnosti a jejich přístupu k úsporám. Práce rozebírá jednotlivé determinanty a faktory, které mají vliv na sktrukturu úspor domácností. Poslední třetí část shrnuje úspory domácností v ČR a přináší porovnání se zeměmi v Evropské unii.
Structure of Czech household savings, their development and comparison with selected EU countries.
Keywords: úspory; české domácnosti; struktura úspor; savings; czech households; savings structure