Aplikace bosé chůze u osob s disabilitou - Krešáková, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Chodit, běhat, či dokonce sportovat naboso je zdravé a přirozené. Můžeme ji praktikovat venku i doma. Je znám její přínos pro naše zdraví - posiluje svaly, šlachy, má kladný vliv na klouby, zlepšuje držení těla, kladně stimuluje kardiovaskulární systém atd. Bosá chůze se doporučuje u intaktní společnosti i u osob s disabilitou. Bakalářská práce se skládá z části teoretické, kde se zabývá přínosem bosé chůze, pomůckami, které můžeme pro bosou chůzi využít. Dále pak se zabývá zrakovou a sluchovou disabilitou. V praktické části jsem se zabývala, zda děti s disabilitou zrakovou a sluchovou znají pojem bosá chůze a zda bosou chůzi praktikují a porovnávala jsem výsledky dětí s disabilitou s dětmi z intaktní populace.
Applications barefoot walking for persons with disabilities
Keywords: Chůze; bosá chůze; disabilita sluchová; disabilita mentální; pohybová aktivita; Jihočeský kraj.; Walking; barefoot walking; hearing disability; mental disability; physical activity; South Bohemia.