Povědomí o fair trade ve Fairtradovém městě - Jarkovská, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá myšlenkou fair trade, lidskými právy, pracovními podmínkami v rozvojových zemích. Věnuje se mezinárodním i českým organizacím, které se konceptu fair trade věnují. Práce se zaměřuje na kampaň Fairtradová města a popisuje další kampaně, které šíří myšlenku fair trade. Součástí práce je výzkumné šetření, které si klade za cíl zjistit, zda obyvatelé města Český Krumlov vnímají to, že jsou Fairtradovým městem a zda myšlenku fair trade podporují.
Fair Trade awareness in the Fair Trade Town
Keywords: fair trade; spravedlivý obchod; férový obchod; rozvojová pomoc; rozvojové země; lidská práva; dětská práce; kampaň Fairtradová města; kvalitativní výzkum; Fair Trade; aid in developing countries; developing countries; human rights; child labour; Fair Trade Towns; qualitative research