Řešení revitalizace konkrétních ploch hospodářských a armádních brownfieldů - Čiperová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku konkrétního hospodářského a armádního brownfields. V první části je vysvětlen pojem brownfield a s ním související ostatní pojmy. Dále jsou popsány jednotlivá rozdělení brownfields, důvody vedoucí k jejich vzniku, zapojení lokalit brownfields do procesu územního plánování, jaké jsou možnosti získání dotací na brownfields a výskyt brownfields na území Jihočeského kraje. Praktická část je zaměřena na konkrétní hospodářský a armádní brownfields na území Jihočeského kraje. Je popsaná charakteristika vybraných brownfields, možnosti budoucího využití a zhodnocení finanční náročnosti revitalizace s možností využití dotačních titulů.
Revitalization of specific areas of economic and military brownfields
Keywords: Brownfields; hospodářský; armádní; revitalizace; územní plánování; Brownfields; agricultural; military; revitalization; urban planning