Alternativní způsoby stravování a jejich prevalence u studentů SŠ - Hnátová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce je zaměřena zejména na alternativní způsoby stravování studentů středních škol v České Republice. Teoretická část obsahuje charakteristiku některých vybraných alternativních směrů výživy a jejich možná zdravotní rizika. Cílem bylo zjistit míru náklonnosti a důvody přechodu studentů k alternativnímu stravování, následné pociťované změny a nutnost užívání doplňků stravy. Na závěr shrnuji veškeré své poznatky, které jsem získala během zpracování celé bakalářské práce. Získané údaje jsou zobrazeny v grafické podobě. Analýza vychází z dotazníkového šetření v elektronické formě.
Alternative ways of eating and their prevalence in secondary school students
Keywords: Alternativní stravování; vegetariánství; veganství; dělená strava; nutriční rizika.; Alternative eating; vegetarianism; veganity; divided food; nutritional risks.