Účetní uzávěrka a závěrka - Štěpánová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zaměřuje na problematiku účetní uzávěrky a závěrky ve vybrané společnosti. Charakterizuje vybranou společnost a seznamuje čtenáře s postupy jednotlivých činností probíhajících v rámci účetní uzávěrky a s postupy zpracování podkladů pro účetní závěrku. Cílem práce je zhodnocení pracovních postupů souvisejících s účetní uzávěrkou a zpracováním účetní závěrky. Práce se dále zabývá problematikou sestavování dokumentů účetní závěrky, zejména rozvahou, výkazem zisku a ztráty, přehledem o peněžních tocích a přílohou dle českých účetních předpisů. Data pro praktickou část práce byla získána přímo ve vybrané společnosti formou osobních pohovorů.
Closing of accounting and finacial statement
Keywords: účetní uzávěrka; účetní závěrka; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; Closing of Accounting; financial statement; balance sheet; profit and loss statement