Problematika odstraňování poruch na VTL plynovodech - Kubíček, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
V mé práci jsem se zabýval problematikou odstraňování poruch na VTL plynovodech, rozdělení poruch, dle druhu poškození, fyzikálnípodstaty transportu plynu, přečerpávacích stanic; součástí mé práce je i návrh na předcházení výskytu poruch. Dále zde uvádím dvě obsáhlé poruchy na okrese Prachatice, které jsem uvedl v bakalářské práci. U jedné jsem pouze asistoval, velice vzdáleně. Druhou už řešil, a to velmi intenzivně, od nálezu, až po úpravu projektové dokumentace a následnou výměnu poškozeného VTL plynovodu.
Removing of failures on high-pressure gas conduits
Keywords: VTL plynovody; Mechanické poruchy; Technologické poruchy; Chemické poruchy; Druhy oprav; Přeprava plynu; VTL regulační stanice; Čištění plynovodů; Pearsonova metoda.; High-pressure gas pipelines; Mechanical failure; Technological failure; Chemical failure; Types of repairs; Transport of natural gas; High-pressure regulating stations; Gas pipelines; Pearson method.