Covid-19 a jeho odraz ve fungování a zejména výkonnosti společností - Křepela, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce zkoumá, jak ovlivnilo onemocnění Covid-19 a s ním spojené vládní restrikce, fungování a zejména pak výkonnost podniku. Analyzovaným podnikem je společnost Schwan Cosmetics CR, s.r.o., výrobce kosmetických produktů. V práci jsou popsána jednotlivá vládní nařízení, jež ovlivnila společnost, a také to, jak těmto nařízením firma musela uzpůsobit svou činnost. Výkonnost je zkoumána na základě výsledků jednotlivých metod finanční analýzy. Ty se porovnávají před, a při působící pandemické situaci. Výsledkem je subjektivní hodnocení vlivu koronaviru, změn výkonnosti a případně i adaptací podniku vládním opatřením.
Covid-19 and its Reflection in the Functioning and Especially the Performance of Companies
Keywords: Covid-19; finanční analýza; vládní opatření; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele; čistý pracovní kapitál; ekonomická přidaná hodnota - EVA; Covid-19; financial analysis; government restrictions; absolute ratios; ratio indicators; net working capital; economic value added - EVA