Vliv hospodaření v lužních lesích jižní Moravy: rekonstrukce obmýtních cyklů a dendroklimatologická analýza růstu dřevin - Janská, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá historií hospodaření v lesích na jižní Moravě. Pomocí dendrochronologických a dendroklimatologických analýz jsme odhalili proběhlé disturbance, ze kterých jsme rekonstruovali dřívější způsob lesního hospodaření, a ukázali jsme vliv klimatu a odvodnění v oblasti na růst dubu (Quercus robur).
Effect of management in alluvial forests of South Moravia: reconstruction of harvest cycles and dendroklimatological analysis of tree growth
Keywords: dendrochronologie; dendroklimatologie; dub letní; lužní les; dendrochronology; dendroclimatology; Quercus robur; alluvial forest