Porfyrie - Štefková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
V práci jsou shrnuty příčiny vzniku zřídka se vyskytující, avšak závažné skupiny onemocnění zvané porfyrie. Práce popisuje jednotlivé formy onemocnění a zaměřuje se na diagnostiku těchto onemocnění. Ke každé formě onemocnění jsou přiřazeny její typické příznaky a možnosti léčby.
Porphyrias
Keywords: Porfyrie; syntéza hemu; porfyriny; diagnostika porfyrie; léčba porfyrie; gastroenterologie; Porphyria; heme synthesis; porphyria; porphyria diagnosis; treatment porphyria; gastroenterology