Analýza emisí tuhých znečišťujících látek v chovu drůbeže - Adamovský, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce byla zaměřena na monitorování produkce prachových částic v chovech drůbeže. Toto měření bylo prováděno přístrojem Dusttrak II 8530, který monitoroval prostředí ve stáji každé 3 vteřiny po dobu 24 hodin. K monitorování byly vybrány podniky v Jihočeském kraji, a to konkrétně MTD Ústrašice a Farma u lesa. Po analýze dat z přístroje Dusttrak II, bylo potvrzeno, že žádná ze stájí nepřekročila povolené limity prachových částic. Dále byla prováděna analýza vzorků prachových částic pod mikroskopem. Při porovnání se zdroji prachových částic bylo zjištěno, že hlavní složkou prachu byla krmná směs.
Analysis of emissions of particulate matter in poultry farming
Keywords: prachové částice; emise; prach; chov drůbeže; particulate matter; emissions; dust; poultry farms