Analýza dopadů na obyvatelstvo Jihočeského kraje při výpadku prvku kritické infrastruktury - vodní hospodářství - Berková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Dostatečné množství kvalitní pitné vody je pro lidskou společnost nepostradatelné. Samotná existence života, včetně života člověka, je vodou podmíněna. Voda má velký vliv i na kvalitu života, který vedeme. V našich podmínkách je samozřejmostí, že prostřednictvím sítě veřejných vodovodů máme neomezený přístup k tekoucí pitné vodě. Kvalita pitné vody je v České republice přísně hlídána a voda pocházející z veřejných vodovodů vykazuje požadovanou jakost a zdravotní nezávadnost. Úkolem společnosti je zajistit, aby tento stav trval i v budoucnu. Z tohoto důvodu bylo vodní hospodářství jmenováno odvětvím kritické infrastruktury. Cílem diplomové práce bylo zmapování dopadů výpadku pitné vody na obyvatelstvo Jihočeského kraje. Práce byla zpracována za využití kvantitativního výzkumu, metodou sekundární analýzy dokumentu.
Impact analysis in population in the South Bohemia and failure of critical infrastructure element - water management
Keywords: Vodní hospodářství; Pitná voda; Kritická infrastruktura; Water management; Drinking water; Critical infrastructure