Rakouská energetika - Trnková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářské práce se bude zabývat rakouskou energetikou. První část práce představí obecně energetické hospodářství v Rakousku a také široké spektrum tamějších energetických zdrojů. Další část bude zaměřena na obnovitelné zdroje energie, a to především na zpracování biomasy. Poslední část se bude věnovat elektrárně Timelkam, která je právě jednou z elektráren, ve kterých se biomasa jako zdroj k výrobě energie využívá.
Austrian Power Engineering
Österreichische Energetik
Keywords: Rakouská energetika; Energetická politika; Obnovitelné zdroje energie; Ekologizace daňového systému; Zpracování biomasy; Úspora energie; Austrian power engineering; Power engineering politics; renewable power resources; Ecological tax system; Processing of biomass; Power reduction