Posílení zdraví a energie prostřednictvím barev - Vařeková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Ve své bakalářské práci se zaměřuji na působení barev na lidské zdraví. Popisuji historický průběh objevu barev, co to barvy jsou a jak fungují na tělo i psychiku člověka. Barvy nás obklopují všude kolem, a proto přibližuji charakteristiku jednotlivých barev. Samotná náklonost k určité barvě charakterizuje osobnost člověka, a proto mi to i z psychologického pohledu připadá jako zajímavé téma. Dále se zaměřuji na energetická centra v těle- čakry a harmonizaci jich pomocí barevných technik. V závěru uvádím několik barevných terapií, které úzce souvisí s rozvojem zdraví. Věřím, že tato teoretická práce obohatí celou škálu výchovně-vzdělávacího procesu a oblasti rozvíjející zdravý životní styl.
Human health and energy improvement through colours
Keywords: Barvy; psychologie; psychika; zdraví; energie; čakry; terapie barvami; arteterapie; Colours; psychology; health; energy; chakras; terapy of colours; arteterapy