Zjišťování pevnostních charakteristik výrobků u 3D tisku - Čech, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá 3D tiskem pomocí technologie FMD. Porovnávány jsou materiály PLA a Pet-G. Dále je porovnávána poloha tisku, horizontální a vertikální. Výsledky značně ovlivňuje také výška vrstvy. Proto bude testována vyšší vrstva 0,25 mm a nižší vrstva 0,15 mm. Výsledky se získají pomocí tahové zkoušky.
Determination of strength characteristics of products in 3D printing
Keywords: 3D tisk; poloha tisku; výška vrstvy; filament; 3D tiskárna; PLA; Pet-G; tahová zkouška; zdvih; platforma; 3D printing; printing position; height of the layer; filament; 3D printer; PLA; Pet-G; tensile test; upstroke; platform