Akutní ischemická choroba srdeční - optimalizace ošetřovatelského procesu v přednemocniční neodkladné péči - Baloun, Radek (Jihočeská univerzita, 2012)
V této bakalářské práci Akutní ischemická choroba srdeční ? optimalizace ošetřovatelského procesu v přednemocniční neodkladné péči se teoretická část zabývá seznámením s ošetřovatelským procesem, popisuje jak podstatu ošetřovatelského procesu, tak i historii, zavedení do praxe, popisuje jednotlivé fáze a seznámí nás jak sestavit ošetřovatelský plán a tvořit ošetřovatelské diagnózy. Druhá část teorie se zabývá akutní ischemickou chorobou srdeční. Seznámí nás s anatomií kardiovaskulární soustavy, jednotlivými chorobami a jejich příčinami, příznaky, diagnostikou a léčbou v přednemocniční neodkladné péči.
Acute ischemic heart disease - optimizing of nursing process in pre-hospital emergency care
Keywords: Akutní infarkt myokardu Akutní ischemická choroba srdeční Nestabilní angína pectoris Ošetřovatelská diagnóza Ošetřovatelský proces; Acute myocardial infarction Acute ischemic heart disease Unstable angina pectoris Nursing diagnosis Nursing process