Statistické vyhodnocení ukončených pozemkových úprav - Říhová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2007)
V práci je předložen návrh kritérií pro hodnocení cestní sítě v rámci projektovaných pozemkových úprav v České republice. Navržená kritéria jsou orientována na technický stav návrhu, propojenost cestní sítě, komplexnost řešení, nákladovost a zapojení do systému územního systému ekologické stability. Pro ověření navržených kritérií byly použity dvě pozemkové úpravy Prasetín a Borkovice.
Statistic evaluation of completet land consolidation.
Keywords: cestní síť; pozemkové úprav; kritéria; road system; land consolidation; criteria