Zkušenosti s RVP PV v prvním období uvedení do praxe - Burešová, Radka (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce pojednává o zkušenostech s RVP PV a ŠVP PV na mateřských školách po ukončení prvního období uvedení do praxe. K porovnání zkušeností byl použit dotazník, který byl zaměřený na kvalitu obsahu a efektivnost realizace ŠVP v dané organizaci. Své zkušenosti hodnotily oslovené ředitelky na mateřských školách v celém Jihočeském kraji a výsledky ankety byly porovnány se zprávou kontroly ČŠI při hodnocení vzdělávacích programů ze září 2010.V závěru práce jsem se pokusila navrhnout možnosti řešení v evaluační činnosti, ve které se vyskytly největší problémy při hodnocení ŠVP PV.
Experience with Framework Educational Programme for Pre-school Education (RVP PV) in the first period after introduction into praktice.
Keywords: kurikulum; Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání; Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání; pedagogický pracovník; evaluace; curriculum; Framework Educational Programme for Pre-school Education; School Educational programme for Pre-school Education; teacher; evaluation.