Evropský výzkum v oblasti klimatických změn - Matějková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2006)
V rámci této práce se seznámíme s problematikou klimatických změn a jejich výzkumu včetně různých současných výzkumných programů a institucí, které se výzkumem klimatických změn zabývají. Popíšeme základy výzkumné politiky Evropské unie, Šestý rámcový výzkumný program a taky opatření, kterými chce Evropská unie přispět ke zmírnění následků klimatických změn a ke snížení světových emisí CO2.
European research on climate change
La recherche européene en matiére de changements climatiques
Keywords: problematika klimatických změn; the problematics of climate change