Spotřebitelská politika v rámci EU a její vliv na podnikatelské subjeky. - Srbová, Alena (Jihočeská univerzita, 2014)
Primárním vědeckým cílem této disertační práce je identifikovat kroky procesu realizace systému HACCP u mikropodniků a malých podniků působících na území České republiky v oblasti výroby cukrářských a pekařských výrobků, a na základě výsledků vědeckého výzkumu vytvořit návod pro zavádění změn vyplývajících ze spotřebitelské politiky Evropské unie do provozu výše uvedených podnikatelských subjektů.
Consumer policy in the European Union and its influence on the entrepreneurs
Keywords: Spotřebitelská politika; potravinové právo v EU a ČR; systém HACCP; Consumer policy; food law in the European Union; Hazard Analysis Critical and Control Point