Analýza chování spotřebitele v segmentu privátních značek - Křížová, Edita (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce na téma "Analýza chování spotřebitele v segmentu privátních značek" bylo na jedné straně seznámení s nabídkou privátních značek u vybraných obchodních řetězců na českém trhu, na druhé straně provedení analýzy chování českého spotřebitele při nabídce a poptávce po těchto značkách. Následně se kladlo za cíl i navrhnout určitá opatření či změny v této oblasti. První část práce je věnována teoretickému vymezení pojmů značky, privátní značky, výzkumu trhu a chování spotřebitele. V další části práce je charakterizován vývoj obchodu a vztahu obchodníků a výrobců k privátní značce. Rovněž je zde představeno TOP 10 obchodních řetězců v České republice a analyzovány vlastní značky. V praktické části práce jsou rozebrána data získané z dotazníkového šetření.
Analysis of Consumer Behaviour in the Segment of Private Labels
Keywords: značka; privátní značka; marketing; výzkum; budování značky; image; zákazník; chování spotřebitele; maloobchod; brand; private label; marketing; research; brand building; image; consumer; consumer´s behaviour; retailers