Environmentální výchova jako součást ŠVP školní družiny - Bauerová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. Cílem teoretické části je utřídit a popsat informace spojené s tématem práce. Charakterizuji zde pojem volný čas, pedagog volného času, ekologie a environmentální výchova. Své místo zde má i charakteristika školní družiny, funkce, legislativa a dokumentace, tvoření ŠVP školní družiny a role vychovatele. Teoretickou část uzavírá kapitola o realizaci projektu školních zahrad v rámci školní družiny. V praktické části zjišťuji, jaký má význam na psychiku a chování dětí kvalitní trávení volného času venku v přírodě. V rámci metodologie jsem použila dotazník pro rodiče.
Environmental education as part of SEP school after-school clubs
Keywords: Volný čas; školní družina; environmentální výchova; školní zahrady; pedagogika volného času; školní vzdělávací program; Leisure time; school group; environmental education; school gardens; pedagogy of leisure time; school educational program