Právní aspekty splavnění Vltavy v jižních Čechách - Machart, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce je zanalyzování právních aspektů projektu splavnění Vltavy v jižních Čechách, zejména právní vztahy vznikající ze smlouvy o dílo ve výstavbě, jež byla uzavřena během projektu a porovnat některé vybrané části této smlouvy s §536 - §565 obchodního zákoníku, jež smlouvu o dílo upravují. Dalším cílem je zanalyzovat financování celého projektu, především z pohledu Operačního programu Doprava Evropského fondu pro regionální rozvoj.
Legal aspects of navigating the Vltava in Southern Bohemia
Keywords: obchodní právo; obchodní zákoník; smlouva o dílo ve výstavbě; právní aspekty; splavnění Vltavy; jižní Čechy; fondy Evropské unie; Evropský fond pro regionální rozvoj; Operační program Doprava; dotace; business law; commercial code; contract for work in construction; legal aspects; completion Vltava waterway; south Bohemia; European Union funds; the European regional development fund; Operational programme Transport; subsidies