Analýza trhu s objekty individuální rekreace - Novotný, Petr (Jihočeská univerzita, 2018)
V této diplomové práci je zpracovaný přehled o základních pojmech týkající se realitního trhu a prodeje nemovitostí. Také se řeší přehled nabízených segmentů na realitním trhu v oblasti Třeboňska, se zaměřením na objekty individuální rekreace. Zájmové území se rozdělilo na oblasti podle obcí Lomnice nad Lužnicí, Třeboň, Chlum u Třeboně a Suchdol nad Lužnicí, které pomohou charakterizovat přírodní, urbanistické, ale i technické faktory. U jednotlivých segmentů jsou vybráni zástupci, kteří jsou podrobně zkoumáni a následně porovnáni. Práce také popisuje trendy vývoje realitního trhu s objekty individuální rekreace.
Analysis of the private recreational properties market
Keywords: Trh nemovitostí; analýza realitního trhu; segmenty; rekreační chalupy; rekreační chaty; rekreační domky; zahrádkářské chaty; Real estate market; real estate market analysis; segments; cottages; vacation cottages; vacation houses; garden huts