Jazyk v reklamách zaměřených na mladistvé - Marková, Simona (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se věnuje jazyku v reklamách zaměřených na mladistvé. Teoretická část charakterizuje pojem reklama z různých hledisek a analyzuje reklamní text a jazyk. Konkrétně zkoumá básnické prostředky, uspořádání slov a písmen, humor a slovní hříčky, oslovování adresáta reklamy, cizí jazyk v reklamě a intertextualitu. Empirická část práce vychází ze sestaveného dotazníku, jehož výsledky jsou podrobeny rozboru a jsou porovnány s předem stanovenými hypotézami. Celá práce je orientována na vnímání reklamy mladistvými recipienty.
Language in Advertisement Focused on the Teenagers