Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v regionu Tábor v roce 2010 - Nová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce popisuje současnou problematiku zaměstnávání osob se zdravotním postižením se zvláštním zřetelem na region Tábor v roce 2010. V teoretické části jsou popisovány možnosti plnění povinného podílu zaměstnavatelů, vysvětlení pojmu osoba se zdravotním postižením, pracovní podmínky osob se zdravotním postižením, příspěvky pro zaměstnavatele od úřadu práce. Objektem zkoumání byly firmy zaměstnávající osoby se zdravotním postižením v regionu Tábor . Zkoumaný vzorek tvořilo 182 zaměstnavatelů. Povinný podíl, který podle zákona o zaměstnanosti musí plnit, je nejčastěji uskutečňován kombinací varianty zaměstnávání osob se zdravotním postižením a odběrem výrobků nebo služeb.
Problems of persons with disabilities in the context of the integration into working life
Keywords: osoba se zdravotním postižením; plnění povinného podílu; zaměstnávání osob se zdravotním postižením; pracovní podmínky; povinnosti zaměstnavatelů; zákon o zaměstnanosti; a person with disabilities; meeting the mandatory proportion of employment of persons with disabilities; working conditions; obligations on employers; the Employment Act