TRHOVOSVINENSKO - VYUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍCH POMŮCEK PRO REGIONÁLNÍ VÝCHOVU NA 1. STUPNI ZŠ - Salcerová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce s názvem ?Trhovosvinensko- Využití multimediálních pomůcek pro regionální výchovu na 1. stupni ZŠ? se skládá ze dvou částí, z teoretické a praktické. V teoretické odborné části jsou zpracovány souhrnné informace o mikroregionu Trhovosvinensko z hlediska fyzicko-geografického a socioekonomického. Praktická část, která vychází z informací z části teoretické, je učebním materiálem k výuce regionální výchovy ve 4. ročníku základní školy. Jedná se o pomůcku interaktivní. Je vytvořena v programu Smart notebook, jehož používání umožňuje učiteli i žákům procvičovat učivo zábavným způsobem, na interaktivní tabuli Smart board. Praktická část je doplněna o Příručku pro učitele, která seznamuje učitele s pomůckou a ulehčuje jim práci s tímto nevšedním výukovým materiálem.
Trhovosvinensko - Utilisation of multimedia instruments in regional lessons in the 4th Grade in primary school
Keywords: regionální výchova; multimediální pomůcky; první stupeň; základní škola; regional lessons; multimedia instruments; primary school