Časová dostupnost středisek veřejné správy ve vybraných okresech Jihočeského kraje (Český Krumlov, České Budějovice, Jindřichův Hradec) - Růžička, Robin (Jihočeská univerzita, 2014)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá časovou dostupností středisek správních obvodů obcí s rozšířenou působností z jednotlivých katastrálních území pod tato střediska spadajících ve třech vybraných okresech Jihočeského kraje. Autor zkoumá okresy Český Krumlov, České Budějovice a Jindřichův Hradec. Práce uvádí teoretický přehled o dopravní dostupnosti, jejím vývoji a významu a soustřeďuje se v pozadí také na témata dopravní obslužnosti a perifernosti území. Nechybí ani sociogeografické vymezení vybraných okresů s důrazem na jejich dopravní infrastrukturu a sídelní strukturu. Hlavním cílem práce je analýza a komparace časové dostupnosti hromadnou a individuální dopravou ve třech sledovaných okresech a zpracování mapových výstupů, které tuto analýzu graficky znázorňují.
Time accessibility of public service centers in selected districts of South Bohemian region (Český Krumlov, České Budějovice, Jindřichův Hradec)
Keywords: dopravní dostupnost; dopravní obslužnost; hromadná doprava; individuální doprava; periferní oblast; obec s rozšířenou působností; Český Krumlov; České Budějovice; Jindřichův Hradec; transport accessibility; transport services; public transport; private transport; peripheral area; municipality with extended powers; Český Krumlov; České Budějovice; Jindřichův Hradec